In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Bachelor 3 dagen 8 uur per bijeenkomst

Waarom de Leergang Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®)?

Het terrein van de financiële dienstverlening is de laatste jaren ingrijpend veranderd. De vraag hoe een bedrijf zich kan onderscheiden, is actueler dan ooit. Dit heeft grote consequenties voor de bedrijfsvoering, bedieningsconcepten en verdienmodellen van organisaties. Een visie op risicomanagement kan handvatten geven en helpen bij het professionaliseren van het verzekeringsadvies. In de Leergang Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®) leer je dichter bij de klant te gaan staan en meer aandacht te hebben voor zijn waardepropositie, bedrijfsdoelstellingen en risicoperceptie en -bewustzijn. Zo kun je een succesvolle implementatie van risicomanagement realiseren waar je klant veel profijt van heeft. Risicomanagement draagt namelijk direct bij aan de bescherming en de kwaliteit van zijn onderneming.

Voor wie bedoeld?

Je bent intermediair, verzekeringsmakelaar of (mede)verantwoordelijk voor het risicomanagementbeleid binnen jouw organisatie.

Methodiek

De leerstof die je thuis bestudeert, bespreken we tijdens de bijeenkomsten. We leggen verbanden tussen diverse kennisgebieden en er is volop aandacht voor vragen vanuit de praktijk. Bovendien maken we veel tijd vrij voor discussies met docenten en mededeelnemers.

Het resultaat

Na afloop van deze leergang heb je meer inzicht in risicomanagement en de implementatie ervan. Daarbij heb je aandacht voor de waardepropositie, bedrijfsdoelstellingen en het risicobewustzijn van jouw klant.

Het diploma

Als je de Leergang Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®) succesvol hebt afgerond, ontvang je het erkende postbachelordiploma Risk Management Consultant van Avans+ Hogeschool B.V.

Tijdsinvestering

De Leergang Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®) duurt 6 dagdelen. Elke bijeenkomst vraagt ongeveer 8 uur voorbereidingstijd.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de Leergang Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076 – 525 88 72.

Heeft u advies nodig?