In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 4 dagen 6 uur per week

Waarom de opleiding Bedrijfskundige Leergang voor de Risk Management Consultant (Basis)?

Organisaties hebben te maken met risico’s die soms diep in organisaties (-processen) verborgen zijn. Bestuurders laten zich, bij de het in kaart brengen van deze risico’s, vaak bijstaan door professionals die de problematiek vanuit hun eigen specialisme benaderen. Wat echter veelal ontbreekt is de duidelijke samenhang tussen de verschillende disciplines. Hierdoor komt men niet tot een structurele oplossing waardoor kostbare energie en geld verloren gaat. Het volledig en juist beheersen van bedrijfsrisico’s vraagt om verstand hoe het in de cockpit van een bedrijf werkelijk werkt. Het vraagt om een overkoepelende aanpak, gebaseerd op gedegen bedrijfskundige expertise. Het vraagt om een integraal bedrijfskundig inzicht. Dat inzicht wordt in deze opleiding aangereikt. Uiteindelijk doel van deze opleiding is te komen tot consultants die werken vanuit een breder bedrijfskundige kader met als resultaat meer stakeholders-tevredenheid. Door deze opleiding zal de impact van de risicoprofessional meetbaar toenemen.

Voor wie bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor alle professionals die werkzaam zijn als adviseur schadeverzekeringen/risicomanagementadviseur en die hun blik bedrijfskundig willen verruimen en zo hun eigen impact en effectiviteit willen vergroten. De opleiding biedt toegang aan iedere risico- professional die op dit gebied adviseert, of vanuit een interne stafrol risico’s managet. Deelname aan de opleiding vereist ruime ervaring met het adviseren van zakelijke relaties op het gebied van
schadeverzekeringen en risicomanagement.

Methodiek

De leerstof die je thuis bestudeert, bespreken we tijdens de bijeenkomsten. We leggen verbanden tussen diverse kennisgebieden en er is volop aandacht voor vragen vanuit de praktijk. Bovendien maken we veel tijd vrij voor discussies met docenten en mededeelnemers.

Het resultaat

Door het volgen van deze opleiding, krijg je naast jouw bestaande inzichten in de verzekerbare risico’s ook een breed inzicht in de niet verzekerbare risico’s. Daarnaast versterk je jouw adviesvaardigheden op de bedrijfskundige en organisatorische advisering. Je bent hierdoor nog beter in staat de continuïteit van de ondernemer op lange termijn te borgen.

Het diploma

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Bedrijfskundige Leergang voor Verzuim- en Risicomanagement Consultant (Basis) van de Avans Hogeschool B.V.

Tijdsinvestering

Binnen deze opleiding wordt invulling gegeven aan 4 klassikale lesdagen van 6 uur. De voorbereiding vergt ongeveer 6 uur per lesdag. De opleiding rond je af door het schrijven van een businesscase. Het schrijven van de afsluitende business case zal, bij gedegen lesvoorbereiding en goede lesparticipatie, gemiddeld 10 uur in beslag nemen.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Bedrijfskundige Leergang voor Verzuim- en Risicomanagement Consultant (Basis). Voor vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-525 88 72.

Heeft u advies nodig?