In 2010 ontwikkelde Avans+/Instituut Scire twee opleidingen op het gebied van risicomanagement. Avans+/Instituut Scire reageerde daarmee op een behoefte vanuit de markt naar gespecialiseerde risicomanagementadviseurs en -consultants. Dit register wil graag een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering en kwaliteitsborging van risicomanagementadviseurs en -consultants.

Permanente Educatie

PE-reglement Risicomanagement-register
In dit PE-reglement beschrijven wij de richtlijnen voor uw registratie in het Risicomanagement register.

Verplichte Permanente Educatie
U heeft de opleiding Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC) of de opleiding Gecertificeerd Risk Management Adviseur (GRMA) succesvol afgerond. Met uw inschrijving in het register mag u de titel GRMC/GRMA voeren. Het verplicht volgen van Permanente Educatie (PE) vangt aan per januari van het jaar volgend op het jaar waarin u uw opleiding heeft afgerond.

Puntenwaardering
Als lid van het register dient u elk kalender jaar tenminste 12 studiepunten te behalen. Gedurende het jaar sturen wij u relevante artikelen, blogs en materialen toe. Met het bestuderen hiervan behaalt u automatisch 6 studiepunten. De overige 6 studiepunten behaalt u door het volgen van cursussen in het vakgebied Risicomanagement. Eén studiepunt is gelijk aan één college uur. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Registratie PE punten
De door u jaarlijks gevolgde opleidingsactiviteiten worden vermeld op uw persoonlijke profielpagina. Heeft u elders een cursus gevolgd? Stuur dan uw certificaat ter beoordeling aan ons toe. Heeft u op een andere manier invulling gegeven aan het bijhouden van uw kennis op het gebied van risicomanagement? Neem hierover contact met ons op. Bij deze activiteiten wordt de puntentoekenning apart bepaald.

Uitschrijven
Wilt u zich uitschrijven? Meld dit dan schriftelijk aan ons. Met uw uitschrijving vervalt het recht om de titel GRMC/GRMA te voeren.