Vraag 1:

Kan ik zonder het volgen van de Risk Management opleiding toegelaten worden tot het register?
Antwoord: Nee, dit is niet mogelijk. Toelating is mogelijk voor iedereen die aantoonbaar (middels diploma’s en certificering) beschikt over risicomanagement kennis.

Vraag 2:

Dien ik verplicht de permanente educatie te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord: Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van risicomanagement. Indien u niet meer in de beroepspraktijk werkzaam bent of geen enkele educatie op het gebied van risicomanagement volgt, vervalt uw register vermelding. Er wordt van alle leden verwacht dat zij jaarlijks 6 college- uren op het gebied van risicomanagement volgen. De keuze van de onderwijsinstelling staat vrij.

Vraag 3:

Welke opleiding moet ik hebben gevolgd om de titel GRMA of GRMC te mogen voeren?
Antwoord: Om de GRMA titel te mogen voeren moet u de basisleergang Risk Management Adviseur (GRMA) met goed gevolg hebben behaald. Om de GRMC titel te mogen voeren moet u de leergang Risk Management Consultant (GRMC) met goed gevolg hebben afgerond. Wanneer u een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd, verzoek ik u contact op te nemen met Avans+/Insituut Scire. Zij kunnen beoordelen of u op basis van die opleiding één van bovenstaande titels mag voeren.

Vraag 4:

Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de Leergang Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC)?
Antwoord: Om toegelaten te worden tot de Leergang Risk Management Consultant (GRMC) dient u over ervaring te hebben met advisering op het gebied van schadeverzekeringen en risicomanagementadvisering.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met op met Avans+/Instituut Scire.
Info@instituutscire.nl
076 – 525 88 72